24th July

shell02_liten

24th July Kastet ut av Essoklubben (Thrown out from The Esso Club)

Et shellskilt blir kastet ut av Essoklubben. Prisen på bensin og diesel på skiltene er animert slik at de raser tilfeldig opp og ned. Skiltene er hengt opp i luften. Alt lys i miljøet er tegnet rett på veggen med Photoshop.

A Shell sign is thrown out from the Esso Club. The prices of gas and diesel shown on the signs are animated – they run up and down at random. The signs are hung up in midair. I drew all the light in this environment straight on the wall in Photoshop.

shell01_liten

Denne dagen kom vi til oljebyen Stavanger, vår endestasjon! Etter denne dagen er det bare å snu nesa mot Oslo. Vi slo opp camp på Mosvangen Camping som ligger så og si i sentrum av Stavanger, og ruslet ned til byen på leting etter en location. Jeg fant et spennende sted på Geoparken ved Oljemuseet, hvor jeg fotograferte stedet og dro tilbake til camp for å jobbe. Men etter å ha sett litt bilder av stedet på nettet mens jeg jobbet, oppdaget jeg en detalj jeg overså- stedet er flombelyst om kvelden og natten!. Det betydde at jeg måtte kaste meg rundt og tilpasse ideén in til et nytt sted. Vi ragget rundt på måfå og kom overraskende over en bakgård på noe som så ut som et verksted for kunstnere ved Tou Scene i Stavanger. Det var strømuttak i bakgården, så vi fikk snyltet til oss watt til prosjektoren! Idéen var å lage et Shell-skilt som blir kastet ut av Essoklubben. Jeg ville gjøre området om til en litt luguber, neonbelyst bakgård. Tarjei var eminent med hammeren og snekret opp rammene med listverk og papp, og med litt hjelp av ståltråd og skjulte lister fikk vi skiltdelene til å henge i svevet på vei ut av klubben.

Today we arrived our final destination,  the capital of Norway’s oil industry – Stavanger. Tomorrow we head back to Oslo. We settled at Mosvangen Camping, practically in the center of Stavanger, and we strolled into town looking for a suitable location. The Geopark next to the oil museum was promising and I took pictures and returned to the camp to work. However, while googling images of the place I noticed an important detail I had overlooked. The place is in flood light at evening and night! Therefore, I was in a hurry to adapt my idea for a new place. We cruised around town haphazardously and by surprise, we found an alley behind something that looked like a workshop for artists at Tou Scene in Stavanger. There was a power outlet in the alley, so we managed to borrow some power for the projector!

The idea was to make a Shell sign that was thrown out of the Esso Club. I wanted to create a shady, neon lit backyard. Tarjei showed some impressive carpenting skills, and created the signs out of window frames and cardboard. We hung them in midair – on their way out of the club by means of hidden frames and wire.

byggemesteren_lite