21th July

 

avstand_liten01

nærenorgerundt_liten

 

21th July Høyball-tv (Silage Ball Tv)

Høyball-tv er en projeksjon av den gamle Norge Rundt-vignetten på en hvit høyball. Vignetten er klippet om og animert slik at det skal virke som om høyballen har dårlig tv-forbindelse.”Tv-en” blinker og lyser opp de omringende høyballene.

Innstallasjonen er på en stabel med høyballer på en åker rett ved havet ute på Jærenstrendene. Jeg begynte å jobbe med noen ideér for hva jeg kunne gjøre  på stranda, men trakk meg fra det da jeg atter en gang skjønte at aggregat og prosjektorer kunne bli ødelagt av elementene (sand+luftinntak). Så etter litt scouting i området endte vi opp ved en stor, stablet rekke med hvite høyballer. Et nytt blankt lerret.

Silage Ball TV is a projection of the old intro for the iconic  Norwegian TV show Norge Rundt on a white silage ball. The intro was cut and animated to give an appearance of a bad TV connection. The “TV” is blinking and illuminating the surrounding silage balls.

This installation was made on a pile of silage balls in a field close to the beaches of Jæren on the Atlantic Coast. Initially I explored some ideas on the beach, but I abandoned them when I realized once again that my equipment might suffer, this time from wind, sea spray and sand. After scouting the area we ended up by a row of white silage balls. A fresh, white canvas to fill.

Halmballen

Halmballen